achtergrond

Nieuws

Op 3 en 4 november 2018 staat Nederland in het teken van de Europese kampioenschappen Cyclo-Cross. Deze worden gehouden in Rosmalen, rondom het Autotron. De Nederlandse toppers als Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en Lucinda Brand zijn na de zomer gebrand om te gaan strijden voor de Europese titels.
Met twee gouden medailles sloot Nederland een succesvol wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn in stijl af. Jeffrey Hoogland won - na het goud op de teamsprint - zijn tweede wereldtitel door de kilometer tijdrit op zijn naam te brengen. Kirsten Wild bracht het aantal regenboogtruien zelfs op drie, door na het omnium en de scratch ook de puntenkoers te winnen. Duitsland won het goud op de madison met Roger Kluge en Theo Reinhardt, terwijl de Belgische equipe op de valreep ook nog een wereldtitel mocht vieren omdat Nicky Degrendele de keirin op haar naam bracht.

Op de eerste avond van het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn klonk twee keer het Wilhelmus voor de Nederlandse baanploeg en was Duitsland één keer goed voor goud. Kirsten Wild veroverde de eerste wereldtitel van het WK Baan 2018. Vervolgens wonnen de Duitse vrouwen de teamsprint met Pauliene Grabosch, Miriam Welte en Kristina Vogel. En Nederland bracht het publiek opnieuw op de banken toen Nils van 't Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen de wereldtitel op de teamsprint op hun naam brachten.

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord is Nederland, en in het bijzonder de stad Apeldoorn, van 28 februari tot en met 4 maart 2018 trotse gastheer van de 2018 UCI Wereldkampioenschappen Baanwielrennen presented by Tissot. Een unieke gelegenheid om onszelf opnieuw op de sportieve kaart te zetten.

Contactinformatie

Libéma Profcycling
Graafsebaan 133
5248NL Rosmalen

T +31 (0)73-5233379
E profcycling@libema.nl

Contactformulier


NieuwsbriefWordt vrienden en abonneer je op ons voor actuele informatie over onze evenementen

Nieuws

Wielerfestijn op Autotron

Wielerfestijn op Autotron met Veldrit Grote Prijs van Brabant

Rosmalen, 4 februari 2016

De veldrit om de Grote Prijs van Brabant (GPB) krijgt in 2016 een nieuw parkoers. In het landschap rond Autotron Rosmalen is een bosachtig traject uitgestippeld met heuvels en bulten, zand  en gras waarop op zaterdag 12 november 2016 de derde editie kan plaats hebben.

Het nieuwe concept voor de veldrit werd donderdag 4 februari op Autotron bekend gemaakt door Mieke Geeraedts, voorzitter van de Stichting Grote Prijs Brabant. De verhuizing van het parkoers, van De Pettelaar langs de A2 bij ’s-Hertogenbosch naar Autotron, vloeit voort uit de samenwerking van GPB met Libéma Profcycling.

In een toelichting zei Mieke Geeraedts: ,,Hiermee kunnen we beschikken over alle faciliteiten die nodig zijn voor sponsors, deelnemers en toeschouwers. Het bijzondere aan de samenwerking met Libéma Profcycling is dat onze veldrit nu kan worden gecombineerd met andere activiteiten op het gebied van wielersport, met name een grote wielerbeurs die op Autotron gehouden zal worden. Daarmee kan het één groot wielerfestijn worden.”

Namens Libéma Profcycling toonde Cees Priem zich verheugd over de samenwerking.  ,,Het weekend van 11 tot en met 13 november moet met deze activiteiten een beleving worden voor he hele gezin en voor liefhebbers van het wielrennen in alle disciplines van de sport”, aldus Priem.

De nieuwe opzet kreeg bij de presentatie meteen de instemming van vijfvoudig wereldkampioen Roland Liboton. ,,Een veldrit die de hele dag mogelijkheden tot recreatie biedt, geeft het evenement iets extra’s. Er zouden meer van zulke initiatieven moeten komen”, zei de Belgische oud-renner.

Los van de beurs wil de organisatie de veldrit omlijsten met onder meer clinics voor jeugd en sponsors en andere geïnteresseerde bedrijven. De samenwerking met Libéma Profcycling behelst in eerste instantie een termijn van vijf jaar. Daarin hoopt de stichting de organisatie van het EK veldrijden binnen te kunnen halen.

Voor de inrichting van het circa 2,5 km lange parkoers is oud-wereldkampioen Richard Groenendaal tot het bestuur van de stichting toegetreden, samen met oud-renner Piet van Katwijk. ,,Natuurlijke hoogteverschillen zijn hier niet aanwezig, maar er is inmiddels met veel zand al een heuvel aangelegd die een belangrijke rol gaat spelen in het parkoers waarop de renners verder ook een aantal  bulten en ruggetjes zullen tegenkomen”,  aldus Groenendaal.

Libéma Profcycling levert de faciliteiten, maar treedt niet als sponsor op bij de veldrit. ,,Voor de sponsoring rekenen we op onze bestaande sponsors en zoeken we nog een hoofdsponsor die de naam aan onze veldrit mag verbinden”, aldus Mieke Geeraedts. 

De Stichting Grote Prijs van Brabant organiseerde in 2013 en 2014 met veel succes de internationale veldrit op De Pettelaar in ’s-Hertogenbosch.

Libéma Profcycling is als onderdeel van het leisure-concern Libéma (attractieparken, vakantieparken en evenementenlocaties) actief in de wielersport. Libéma Profcycling haalde onder meer de Giro-start van 2016 naar Nederland en is met organisatorische inzet actief betrokken bij diverse grote wielerevenementen.