achtergrond

Nieuws

Het lijkt uit te groeien tot een van de grootste Juniorentoernooien in Europa: The International Contest for Juniors: “The Next Generation”.

Een initiatief van de AR & TV De Adelaarbaancommissie i.s.m. Profcycling Libema, dat met de nodige moeite van de grond kwam, maar dit jaar maar liefst 10 deelnemende landen en 116 coureurs telt. Hofleverancier zijn Groot-Brittannië (24) en Duitsland (22), maar ook Nederland vaardigt een Nationale Selectie af van maar liefst 21 renners. Peter Schep, de bondscoach van de duurrenners selecteerde met Peter Zijerveld van de KNWU o.a. Yanne Dorenbos, Philip Heijnen, Mylene de Zoete en Amber van der Hulst. ....

Libéma Profcycling haalt weer groot evenement naar Omnisport; van 11 tot en met 13 november

WERELDBEKER BAANWIELRENNEN

Nadat eerder dit jaar de start van de Giro d’Italia plaatsvond vanuit Omnisport, staat nu het volgende mondiale evenement in de agenda bij het multifunctionele sportcentrum in Apeldoorn. Omnisport zal van 11 tot en met 13 november 2016 namelijk gastheer zijn van een UCI Wereldbekerwedstrijd baanwielrennen.

Wielerfestijn op Autotron met Veldrit Grote Prijs van Brabant

Rosmalen, 4 februari 2016

De veldrit om de Grote Prijs van Brabant (GPB) krijgt in 2016 een nieuw parkoers. In het landschap rond Autotron Rosmalen is een bosachtig traject uitgestippeld met heuvels en bulten, zand  en gras waarop op zaterdag 12 november 2016 de derde editie kan plaats hebben.


Al vanaf 2009 was de Interland Junioren een vaste afspraak op de baankalender op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn. Omdat het hout van de wielerbaan in Apeldoorn dit jaar moet worden vervangen besloten de organiserende partijen, Wielervereniging de Adelaar en Libéma Profcycling, de inmiddels bekende formule over te zetten naar Sportpaleis Alkmaar. En met succes: ruim 120 deelnemers uit maar liefst 11 maanden streden op verschillende duur- en sprintdisciplines om de bloemen.

Contactinformatie

Libéma Profcycling
Diezekade 2
5222 AK ‘s-Hertogenbosch

Postbus 403
5201 AK ’s-Hertogenbosch

0031 (0) 73-6293246
F 0031 (0) 73-6293277
E wielersport@libema.nl

Contactformulier


NieuwsbriefWordt vrienden en abonneer je op ons voor actuele informatie over onze evenementen

Nieuws

Wielerfestijn op Autotron

Wielerfestijn op Autotron met Veldrit Grote Prijs van Brabant

Rosmalen, 4 februari 2016

De veldrit om de Grote Prijs van Brabant (GPB) krijgt in 2016 een nieuw parkoers. In het landschap rond Autotron Rosmalen is een bosachtig traject uitgestippeld met heuvels en bulten, zand  en gras waarop op zaterdag 12 november 2016 de derde editie kan plaats hebben.

Het nieuwe concept voor de veldrit werd donderdag 4 februari op Autotron bekend gemaakt door Mieke Geeraedts, voorzitter van de Stichting Grote Prijs Brabant. De verhuizing van het parkoers, van De Pettelaar langs de A2 bij ’s-Hertogenbosch naar Autotron, vloeit voort uit de samenwerking van GPB met Libéma Profcycling.

In een toelichting zei Mieke Geeraedts: ,,Hiermee kunnen we beschikken over alle faciliteiten die nodig zijn voor sponsors, deelnemers en toeschouwers. Het bijzondere aan de samenwerking met Libéma Profcycling is dat onze veldrit nu kan worden gecombineerd met andere activiteiten op het gebied van wielersport, met name een grote wielerbeurs die op Autotron gehouden zal worden. Daarmee kan het één groot wielerfestijn worden.”

Namens Libéma Profcycling toonde Cees Priem zich verheugd over de samenwerking.  ,,Het weekend van 11 tot en met 13 november moet met deze activiteiten een beleving worden voor he hele gezin en voor liefhebbers van het wielrennen in alle disciplines van de sport”, aldus Priem.

De nieuwe opzet kreeg bij de presentatie meteen de instemming van vijfvoudig wereldkampioen Roland Liboton. ,,Een veldrit die de hele dag mogelijkheden tot recreatie biedt, geeft het evenement iets extra’s. Er zouden meer van zulke initiatieven moeten komen”, zei de Belgische oud-renner.

Los van de beurs wil de organisatie de veldrit omlijsten met onder meer clinics voor jeugd en sponsors en andere geïnteresseerde bedrijven. De samenwerking met Libéma Profcycling behelst in eerste instantie een termijn van vijf jaar. Daarin hoopt de stichting de organisatie van het EK veldrijden binnen te kunnen halen.

Voor de inrichting van het circa 2,5 km lange parkoers is oud-wereldkampioen Richard Groenendaal tot het bestuur van de stichting toegetreden, samen met oud-renner Piet van Katwijk. ,,Natuurlijke hoogteverschillen zijn hier niet aanwezig, maar er is inmiddels met veel zand al een heuvel aangelegd die een belangrijke rol gaat spelen in het parkoers waarop de renners verder ook een aantal  bulten en ruggetjes zullen tegenkomen”,  aldus Groenendaal.

Libéma Profcycling levert de faciliteiten, maar treedt niet als sponsor op bij de veldrit. ,,Voor de sponsoring rekenen we op onze bestaande sponsors en zoeken we nog een hoofdsponsor die de naam aan onze veldrit mag verbinden”, aldus Mieke Geeraedts. 

De Stichting Grote Prijs van Brabant organiseerde in 2013 en 2014 met veel succes de internationale veldrit op De Pettelaar in ’s-Hertogenbosch.

Libéma Profcycling is als onderdeel van het leisure-concern Libéma (attractieparken, vakantieparken en evenementenlocaties) actief in de wielersport. Libéma Profcycling haalde onder meer de Giro-start van 2016 naar Nederland en is met organisatorische inzet actief betrokken bij diverse grote wielerevenementen.