achtergrond

Nieuws

Het lijkt uit te groeien tot een van de grootste Juniorentoernooien in Europa: The International Contest for Juniors: “The Next Generation”.

Een initiatief van de AR & TV De Adelaarbaancommissie i.s.m. Profcycling Libema, dat met de nodige moeite van de grond kwam, maar dit jaar maar liefst 10 deelnemende landen en 116 coureurs telt. Hofleverancier zijn Groot-Brittannië (24) en Duitsland (22), maar ook Nederland vaardigt een Nationale Selectie af van maar liefst 21 renners. Peter Schep, de bondscoach van de duurrenners selecteerde met Peter Zijerveld van de KNWU o.a. Yanne Dorenbos, Philip Heijnen, Mylene de Zoete en Amber van der Hulst. ....

Libéma Profcycling haalt weer groot evenement naar Omnisport; van 11 tot en met 13 november

WERELDBEKER BAANWIELRENNEN

Nadat eerder dit jaar de start van de Giro d’Italia plaatsvond vanuit Omnisport, staat nu het volgende mondiale evenement in de agenda bij het multifunctionele sportcentrum in Apeldoorn. Omnisport zal van 11 tot en met 13 november 2016 namelijk gastheer zijn van een UCI Wereldbekerwedstrijd baanwielrennen.

Wielerfestijn op Autotron met Veldrit Grote Prijs van Brabant

Rosmalen, 4 februari 2016

De veldrit om de Grote Prijs van Brabant (GPB) krijgt in 2016 een nieuw parkoers. In het landschap rond Autotron Rosmalen is een bosachtig traject uitgestippeld met heuvels en bulten, zand  en gras waarop op zaterdag 12 november 2016 de derde editie kan plaats hebben.


Al vanaf 2009 was de Interland Junioren een vaste afspraak op de baankalender op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn. Omdat het hout van de wielerbaan in Apeldoorn dit jaar moet worden vervangen besloten de organiserende partijen, Wielervereniging de Adelaar en Libéma Profcycling, de inmiddels bekende formule over te zetten naar Sportpaleis Alkmaar. En met succes: ruim 120 deelnemers uit maar liefst 11 maanden streden op verschillende duur- en sprintdisciplines om de bloemen.

Contactinformatie

Libéma Profcycling
Diezekade 2
5222 AK ‘s-Hertogenbosch

Postbus 403
5201 AK ’s-Hertogenbosch

0031 (0) 73-6293246
F 0031 (0) 73-6293277
E wielersport@libema.nl

Contactformulier


NieuwsbriefWordt vrienden en abonneer je op ons voor actuele informatie over onze evenementen

Nieuws

WERELDBEKER BAANWIELRENNEN NAAR OMNISPORT APELDOORN

Libéma Profcycling haalt weer groot evenement naar Omnisport; van 11 tot en met 13 november

WERELDBEKER BAANWIELRENNEN

Nadat eerder dit jaar de start van de Giro d’Italia plaatsvond vanuit Omnisport, staat nu het volgende mondiale evenement in de agenda bij het multifunctionele sportcentrum in Apeldoorn. Omnisport zal van 11 tot en met 13 november 2016 namelijk gastheer zijn van een UCI Wereldbekerwedstrijd baanwielrennen.

Na een grootscheepse renovatie wordt de wielerbaan van Omnisport op 1 september weer in gebruik genomen. De baanrenners kunnen zich dus weer naar hartenlust uitleven tijdens trainingen en wedstrijden. Het absolute hoogtepunt voor sporters en wielerfans is straks dan natuurlijk de Wereldbekerwedstrijd die in november gehouden wordt op de piste van Omnisport. Een vliegende start dus voor de nieuwe Acoya houten baan! De Wereldbekerwedstrijd zal maar liefst bijna 40 landen naar Apeldoorn trekken met in totaal zo’n 300 sporters!

Na de drukke sportzomer met natuurlijk ook nog eens het baanwielrennen op de Olympische Spelen vormt de wedstrijd in Omnisport Apeldoorn een mooie kans voor renners als Elis Ligtlee (uit Eerbeek, bij Apeldoorn) en Jeffrey Hoogland om zich voor het eigen publiek op de nieuwe piste van hun beste kant te laten zien.

Het totale UCI Wereldbekerprogramma voor het seizoen 2016/2017 ziet er als volgt uit:

* Glasgow (Groot Brittannië), 4 - 6 November, 2016

* Apeldoorn, 11 - 13 November 2016

* Cali (Colombia), 17 - 19 Februari, 2017

* Los Angeles (Amerika), 25 - 26 Februari, 2017

De Wereldbekerwedstrijd in Apeldoorn wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Provincie Gelderland, Gemeente Apeldoorn en Libéma. De organisatie is in handen van Libéma Profcycling. Profcycling haalde eerder onder meer de WK (2011) en EK (2011 en 2013) baanwielrennen naar Omnisport. Maar ook de Giro d’Italia wist Libema Profcycling tot twee maal toe met succes naar Nederland te halen (2010 en 2016).

Libéma houdt zich naast het wielrennen ook bezig met vakantieparken, attractieparken en beurzen/evenementen. Tot het concern behoren onder meer Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Luchtvaart-Themapark Aviodrome en Omnisport Apeldoorn.