achtergrond

Nieuws

Met twee gouden medailles sloot Nederland een succesvol wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn in stijl af. Jeffrey Hoogland won - na het goud op de teamsprint - zijn tweede wereldtitel door de kilometer tijdrit op zijn naam te brengen. Kirsten Wild bracht het aantal regenboogtruien zelfs op drie, door na het omnium en de scratch ook de puntenkoers te winnen. Duitsland won het goud op de madison met Roger Kluge en Theo Reinhardt, terwijl de Belgische equipe op de valreep ook nog een wereldtitel mocht vieren omdat Nicky Degrendele de keirin op haar naam bracht.

Op de eerste avond van het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn klonk twee keer het Wilhelmus voor de Nederlandse baanploeg en was Duitsland één keer goed voor goud. Kirsten Wild veroverde de eerste wereldtitel van het WK Baan 2018. Vervolgens wonnen de Duitse vrouwen de teamsprint met Pauliene Grabosch, Miriam Welte en Kristina Vogel. En Nederland bracht het publiek opnieuw op de banken toen Nils van 't Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen de wereldtitel op de teamsprint op hun naam brachten.

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord is Nederland, en in het bijzonder de stad Apeldoorn, van 28 februari tot en met 4 maart 2018 trotse gastheer van de 2018 UCI Wereldkampioenschappen Baanwielrennen presented by Tissot. Een unieke gelegenheid om onszelf opnieuw op de sportieve kaart te zetten.

Het lijkt uit te groeien tot een van de grootste Juniorentoernooien in Europa: The International Contest for Juniors: “The Next Generation”.

Een initiatief van de AR & TV De Adelaarbaancommissie i.s.m. Profcycling Libema, dat met de nodige moeite van de grond kwam, maar dit jaar maar liefst 10 deelnemende landen en 116 coureurs telt. Hofleverancier zijn Groot-Brittannië (24) en Duitsland (22), maar ook Nederland vaardigt een Nationale Selectie af van maar liefst 21 renners. Peter Schep, de bondscoach van de duurrenners selecteerde met Peter Zijerveld van de KNWU o.a. Yanne Dorenbos, Philip Heijnen, Mylene de Zoete en Amber van der Hulst. ....

Contactinformatie

Libéma Profcycling
Diezekade 2
5222 AK ‘s-Hertogenbosch

Postbus 403
5201 AK ’s-Hertogenbosch

0031 (0) 73-6293246
F 0031 (0) 73-6293277
E wielersport@libema.nl

Contactformulier


NieuwsbriefWordt vrienden en abonneer je op ons voor actuele informatie over onze evenementen

Nieuws

WERELDBEKER BAANWIELRENNEN NAAR OMNISPORT APELDOORN

Libéma Profcycling haalt weer groot evenement naar Omnisport; van 11 tot en met 13 november

WERELDBEKER BAANWIELRENNEN

Nadat eerder dit jaar de start van de Giro d’Italia plaatsvond vanuit Omnisport, staat nu het volgende mondiale evenement in de agenda bij het multifunctionele sportcentrum in Apeldoorn. Omnisport zal van 11 tot en met 13 november 2016 namelijk gastheer zijn van een UCI Wereldbekerwedstrijd baanwielrennen.

Na een grootscheepse renovatie wordt de wielerbaan van Omnisport op 1 september weer in gebruik genomen. De baanrenners kunnen zich dus weer naar hartenlust uitleven tijdens trainingen en wedstrijden. Het absolute hoogtepunt voor sporters en wielerfans is straks dan natuurlijk de Wereldbekerwedstrijd die in november gehouden wordt op de piste van Omnisport. Een vliegende start dus voor de nieuwe Acoya houten baan! De Wereldbekerwedstrijd zal maar liefst bijna 40 landen naar Apeldoorn trekken met in totaal zo’n 300 sporters!

Na de drukke sportzomer met natuurlijk ook nog eens het baanwielrennen op de Olympische Spelen vormt de wedstrijd in Omnisport Apeldoorn een mooie kans voor renners als Elis Ligtlee (uit Eerbeek, bij Apeldoorn) en Jeffrey Hoogland om zich voor het eigen publiek op de nieuwe piste van hun beste kant te laten zien.

Het totale UCI Wereldbekerprogramma voor het seizoen 2016/2017 ziet er als volgt uit:

* Glasgow (Groot Brittannië), 4 - 6 November, 2016

* Apeldoorn, 11 - 13 November 2016

* Cali (Colombia), 17 - 19 Februari, 2017

* Los Angeles (Amerika), 25 - 26 Februari, 2017

De Wereldbekerwedstrijd in Apeldoorn wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Provincie Gelderland, Gemeente Apeldoorn en Libéma. De organisatie is in handen van Libéma Profcycling. Profcycling haalde eerder onder meer de WK (2011) en EK (2011 en 2013) baanwielrennen naar Omnisport. Maar ook de Giro d’Italia wist Libema Profcycling tot twee maal toe met succes naar Nederland te halen (2010 en 2016).

Libéma houdt zich naast het wielrennen ook bezig met vakantieparken, attractieparken en beurzen/evenementen. Tot het concern behoren onder meer Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Luchtvaart-Themapark Aviodrome en Omnisport Apeldoorn.